Payroll werkt voor de horecazaken aan het Amsterdamse Westergas

Van bruiloften en etentjes tot het Amsterdam Dance Event: de drie horecalocaties Westergasterras, Westerliefde en Westerunie bieden een podium voor allerlei evenementen. Al meer dan zeventien jaar zetten ze alles op alles om het hun gasten naar de zin te maken. Dat lukt alleen als je goed voor je personeel zorgt. Om dit te realiseren werken ze samen met payroll-partner Connexie. Jelle Nijhuis, eigenaar van de horecadrie-eenheid, vertelt over de samenwerking.

schedule Leestijd 2 / 3 minuten
Payroll werkt voor de horecazaken aan het Amsterdamse Westergas

Een gouden drie-eenheid

Aan de industriële oase van het Amsterdamse Westergas vind je deze horecahotspot. Hoewel ze zich op één plek bevinden, bestaan ze uit drie losse entiteiten. Jelle legt uit: “Op die manier bieden we voor iedere gebeurtenis de geschikte ambiance.” Het Westergasterras is een restaurant waar je neerstrijkt voor borrels en etentjes, de Westerliefde verzorgt het hele jaar trouwerijen en de Westerunie is vooral een club.

Blind vertrouwen

Een enorme feestlocatie met een uitgebreid personeelsbestand besteed je alleen uit aan een partij die je blind vertrouwt. “Ik was al bekend met de voordelen van payroll via Connexie. Het is een professionele en betrouwbare partij.” Bijna iedereen op de werkvloer van het Westergasterras, de Westerliefde en de Westerunie staat dan ook op de loonlijst bij Connexie.

Seizoenswisselingen

Hoeveel personeel er op de vloer staat, hangt af van het seizoen. Zo is er in de zomer meer personeel nodig dan in de winter, maar ook tijdens grote evenementen zoals het Amsterdam Dance Event. Vooral in dit soort momenten leunt Jelle op Connexie. “Onze locatie heeft plek heeft voor ruim 3000 gasten. In de zomer en tijdens events heb je dus meer personeel nodig. Daarin geef ik Connexie graag de lead.”

De behoefte aan personeel fluctueert dus onvermijdelijk voor Jelle. Dankzij Connexie is dit geen probleem meer. “Nieuwe mensen schrijf je snel en efficiënt in en na een piek gaan de mensen weer even makkelijk uit dienst.”

"

Ik geef Connexie graag de lead.

- Jelle Nijhuis, eigenaar Westergasterras, Westerliefde en Westerunie.

Minder risico in ondernemen

Door de samenwerking met Connexie ervaart eigenaar Jelle minder risico in het ondernemen. “Ik ervaar geen verborgen personeelskosten, want alle loonkosten zijn maandelijks inzichtelijk. Ook collectieve sociale verzekeringen zijn geregeld. Daarnaast zijn we beschermd tegen de kosten van langdurig uitvallende medewerkers.”

Een feilloze connectie met externe systemen

De systemen van Connexie sluiten naadloos aan bij de boekhoudsystemen van andere bedrijven. Jelle vertelt:

“Krijgen we een nieuwe factuur, dan wordt die eenvoudig ingeboekt. Ook synchroniseren onze roostersystemen met de online omgeving van Connexie. Zo worden uren ook automatisch bijgehouden.”

De lusten zonder de lasten

Jelle ervaart veel voordelen in de samenwerking: “Connexie neemt het werkgeverschap bijna geheel uit handen.” Ook tijdsbesparing en efficiëntie spelen een grote rol. “Ik hoef zelf bijvoorbeeld geen contracten meer te maken en geen uren meer bij te houden.” Maakt iemand een paar uurtjes meer of minder? Dan is dat met één mailtje geregeld. Hierdoor hoef ik alleen nog maar op de werkvloer voor mijn medewerkers te zorgen.”

Verder maakt het niet uit of iemand nu achter de bar staat bij het Westergasterras, de Westerliefde of de Westerunie. “Met al deze payroll-pluspunten onderneem je vooral met de lusten in plaats van de lasten.”

0000