Spar University: Van studentenhotspot tot sociale onderneming – een verhaal van groei en partnerschap

Martijn ten Berge, samen met Ilona aan het roer van Spar University, vertelt vol ons vol passie over hun ondernemersreis tot nu toe. Gestart in 2016, hebben ze het traditionele Spar-concept getransformeerd tot een bruisende ontmoetingsplek voor studenten, met als kern de graband-go formule. Hun missie? Studenten niet alleen snelle, maar ook gezonde voedselopties bieden, tegen studentvriendelijke prijzen. 

Spar University: Van studentenhotspot tot sociale onderneming – een verhaal van groei en partnerschap

Succesformule

“Vanaf het begin zagen we een kans in de markt. We wilden iets unieks neerzetten voor studenten, een plek waar zij zich echt thuis voelen,” legt Martijn uit. Hun concept sloeg aan; vandaag de dag is er geen vergelijkbaar bedrijf in Nederland dat jaarlijks 6 miljoen studenten verwelkomt.

Mensen zijn het middelpunt

Wat drijft ondernemers als Martijn en Ilona? “De vrijheid om impact te maken. Wij bepalen onze koers, ons beleid, en dat voelt fijn.” Een belangrijk aspect waar Martijn en Ilona voldoening uit halen is het bieden van werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Iedereen verdient een kans. Bij ons staan deze mensen in het middelpunt, niet aan de zijlijn,” benadrukt Martijn. 

Werkgeverschap speelt binnen Spar University een centrale rol. “Het is een grote verantwoordelijkheid. Je zorgt niet alleen voor het inkomen van je werknemers, maar ook voor hun ontwikkeling en welzijn.” Met 280 medewerkers in dienst, streeft het bedrijf ernaar iedereen betrokken te houden en te voorkomen dat medewerkers zich als een nummer voelen. “Dat doen we onder andere door regelmatig borrels en teamactiviteiten te organiseren,” vertelt Martijn. 

Uitdagingen doorstaan

Toch was de reis tot nu toe niet zonder uitdagingen. De coronapandemie was een van de grootste uitdagingen voor Martijn en Ilona. Deze tijd bracht hun onderneming bijna tot stilstand. “Het was een harde klap, alle studenten zaten thuis waardoor Spar University bijna geen klanten meer had.” Martijn herinnert zich dat dit een moment was waarop Connexie echt voor hen klaarstond. “Ze lieten ons niet stikken, maar hebben als partner gezocht naar de oplossing die voor ons werkte.”

"

Ze lieten ons niet stikken, maar hebben als partner gezocht naar de oplossing die voor ons werkte.”

- Martijn ter Berge

Met de juiste partners kom je verder

De keuze voor samenwerking met Connexie was een logische stap voor Spar University. “We zagen het belang van goede HR-ondersteuning in, maar wisten ook dat we dit zelf niet konden bieden op het niveau dat nodig was,” licht Martijn toe. Connexie biedt niet alleen ondersteuning op het gebied van arbeidsrecht en ziekteverzuim, maar ook wekelijkse verloning, een aspect dat zowel Martijn als zijn medewerkers zeer waarderen.

“De persoonlijke aandacht die we van Connexie krijgen, vind je nergens anders. Je bent geen nummer; er is een vast team dat je ondersteunt. Dat maakt het verschil,” benadrukt Martijn. De samenwerking met Connexie heeft Spar University veel gebracht, vooral op het gebied van risicobeheersing en zekerheid dat zaken goed geregeld zijn. 

Met de blik op de toekomst, dromen Martijn en Ilona groots. “Ons doel is om te groeien naar 40 locaties. We vertrouwen erop dat Connexie met ons meegroeit, ons ondersteunt en samen met ons deze reis voortzet.” Met hun duidelijke visie en sterke partnerschap met Connexie is Spar University klaar om hun succesverhaal voort te zetten. Hun toewijding aan hun missie en werknemers vormt de basis voor toekomstige groei. 

0000