Michiel’s reis bij Pllek Amsterdam: Een verhaal van passie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Op de bruisende NDSM-Werf in Amsterdam-Noord staat Restaurant Pllek. Het is een creatieve hotspot gebouwd van zeecontainers die een gevoel van ruwheid en creativiteit uitstralen. Maar Pllek is meer dan alleen een restaurant. Ondernemer Michiel heeft een sterke focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen, iets wat verder gaat dan alleen een heerlijk menu.Het restaurant staat bekend om zijn inzet voor duurzaamheid, met een menu dat uitsluitend bestaat uit ‘feel good food’. Zo bieden ze onder andere biologisch vlees aan en vis gevangen in de Noordzee met een NEC-certificering. Pllek biedt daarnaast ook een breed scala aan culturele programmering, zoals yoga en tai chi. 

Michiel’s reis bij Pllek Amsterdam: Een verhaal van passie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Van bijbaantje naar mede-eigenaar 

Als mede-eigenaar van Pllek is Michiel een centraal figuur geworden in het succesverhaal van dit unieke restaurant. Opgegroeid in de horeca, begon Michiel zijn carrière in deze branche al op veertienjarige leeftijd. Zijn passie voor het vak heeft hem uiteindelijk naar Pllek geleid, waar hij begon als een student die op zoek was naar een bijbaantje.  

Vanaf het moment dat Michiel bij Pllek begon te werken, groeide hij snel binnen de organisatie, van floormanager tot restaurantmanager en uiteindelijk tot operationeel manager. Zijn toewijding aan het creëren van een unieke en inspirerende ervaring voor de gasten van Pllek was duidelijkInmiddels heeft Michiel, samen met mede-eigenaar Sjoerd, drie verschillende zaken geopend. Zo vormen ze een succesvol team. Michiel is gedreven om mensen te verrassen en te inspireren. Hij is een drijvende kracht achter de visie en missie van Pllek als een toonaangevende bestemming voor duurzaamheid, cultuur en culinaire ervaringen. 

 

"

Het idee van Pllek Amsterdam is om mensen te verassen en te inspireren met andere dingen dan dat ze gewend zijn.”

- Michiel de Vries, Pllek Amsterdam

Passie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Voor Michiel is Pllek niet alleen een plek om te eten en te drinken; het is een omgeving om een positieve impact te maken op de wereld. Hij vindt dat maatschappelijk verantwoord ondernemen de norm moet zijn. Hij is trots op de rol die Pllek speelt in het verduurzamen van de horeca-industrie.  

Werkgeverschap: Een bron van voldoening en uitdagingen

Als werkgever bij Pllek ervaart Michiel zowel voldoening als uitdagingen. Hij geniet van het werken met een divers en open-minded team, maar erkent ook de uitdagingen van het werkgeverschap. Het vinden van de perfecte balans tussen de behoeften van zijn medewerkers en de verwachtingen van het bedrijf is soms lastig. “Met s ’zomers een bezetting van 140 man personeel, kan dit nog wel eens zorgen voor uitdagingen.” Geeft Michiel aan. “De vele flexwerkers en de verschillende contracten zorgen voor ontzettend veel extra werk. Extra werk dat wij liever uitbesteden.”  

De rol van Connexie en payroll

Om de druk van alle administratieve taken en HR-zaken te verminderen, koos Pllek er in 2014 al voor om gebruik te maken van Connexie en haar payroll-services. Zo konden ze zich blijven richting op hun missie en visie. Michiel erkend de efficiëntie en ondersteuning die Connexie biedt, waardoor Pllek zich kan blijven concentreren op het bedienen van hun gasten. 

Het gedoe met arbeidsovereenkomsten en administratietijdens het inschrijven van nieuwe medewerkersbehoort volgens Michiel sinds de samenwerking met Connexie tot het verleden. Alles verloopt nu soepeler en sneller, waardoor wij ons kunnen concentreren op wat echt belangrijk is: het creëren van een unieke ervaring voor onze gasten bij Pllek. 

"

Een van de grote voordelen van Connexie is de integratie met ons roostersysteem. Dit heeft ons enorm veel tijd bespaard, vooral tijdens drukke periodes waarin we tot wel 140 medewerkers hebben. Het feit dat we onze uren niet meer handmatig hoeven door te geven, bespaart ons kostbare tijd.” 

Toekomstplannen en samenwerking met Connexie

Hoewel Pllek te maken heeft met onzekerheden over het bestaansrecht op hun huidige locatie, blijft Michiel optimistisch en kijkt hij met een positieve blik naar de toekomst. Hij ziet nieuwe kansen en mogelijkheden, met de steun van Connexie aan hun zijde. “Connexie denkt ook met ons mee over de mogelijkheden voor in de toekomst van Pllek en onze andere restaurants. Dat is voor ons mega waardevol.” Met de andere restaurants, NEXT en Carrol’s, is Michiel nog lang niet klaar op de NDSM-werf. Pllek blijft ondertussen groeien als een toonaangevend voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de horeca-industrie van Amsterdam. 

"

Connexie denkt niet alleen aan hun eigen belang, maar ze kijken echt naar wat voor ons het beste is. Het meedenken waardeer ik enorm” 

0000