Het verhaal van FFlO: Waar plus-size fashion en persoonlijke zorg samenkomen

In het stadje Goirle, aan de rand van Tilburg, vind je FFLO, een unieke kledingwinkel die het hart en de ziel van Monique weerspiegelt. Als eigenaar en oprichter van FFLO heeft Monique een missie: het bieden van trendy plus-size kleding en het inspireren van zelfvertrouwen bij vrouwen van alle maten. 

Het verhaal van FFlO: Waar plus-size fashion en persoonlijke zorg samenkomen

Het idee achter FFLO

“De inspiratie voor FFLO kwam voort uit mijn eigen frustratie,” legt Monique uit. “Als vrouw met een maatje meer kon ik nergens trendy kleding vinden die bij mijn stijl paste. Dus besloot ik zelf iets te doen.” In 2015 opende Monique de deuren van FFLO , vastbesloten om een ​​ruimte te creëren waar vrouwen van alle maten zich mooi en zelfverzekerd kunnen voelen.”

Een visie met passie

Monique’s missie is duidelijk: “Ik wil vrouwen laten zien dat ze met een maatje meer net zo stijlvol kunnen zijn als ieder ander. FFLO staat voor betaalbare, trendy plus-size mode die vrouwen laat stralen.” 

Het hoogtepunt van Monique’s ondernemersreis was de opening van FFLO in 2015. “Dit was echt een hoogtepunt tot nu toe,” herinnert Monique zich. “En de groei van FFLO sindsdien is echt fantastisch om te zien.” Deze was zelfs zo groot dat ze naar een ander, groter pand moest verhuizen.  

Inmiddels heeft de groei ervoor gezorgd dat Monique zo’n 3 medewerkers in dienst heeft. Naast het verzorgen van haar klanten, streeft Monique er ook naar om de beste werkgever voor hen te zijn. 

Uitdagingen en groei: FFLO in tijden van onzekerheid

Hoewel FFLO succesvol is, heeft Monique ook uitdagingen moeten overwinnen, vooral tijdens de coronapandemie. “Corona was zeker een uitdaging,” erkent Monique. “Maar als ondernemer ben je gewend om met obstakels om te gaan en ze te overwinnen.” 

Daarnaast brengt het werkgeverschap ook uitdagingen met zich mee. “Ik vond het goed doen van de personeelsadministratie en HR-zaken heel moeilijk en spannend in het begin. Ik ben daar niet goed in en daar ligt ook mijn focus niet.” Dit terwijl Monique goed werkgeverschap wel hoog in het vaandel heeft liggen. 

Maar Monique is dankbaar voor de ondersteuning die ze krijgt tijdens deze uitdagingen. “Ik wilde me niet bezighouden met HR-zaken, maar wel een goede werkgever voor mijn personeel blijven. Dus ben ik blij dat ik daar Connexie voor heb,” zegt ze. “Dat geeft me rust en de vrijheid om me te concentreren op het runnen van mijn zaak.” 

Samen sterker: De kracht van samenwerking met Connexie

Om zich niet bezig te hoeven houden met HR-zaken en andere administratieve lasten, werkt Monique daarom sinds 2019 samen met Connexie. Een positieve ervaring tot nu toe. Op deze manier kan Monique een goede werkgever zijn, en tegelijkertijd haar visie voor haar klanten verwezenlijken.

De samenwerking met Connexie heeft Monique rust gebracht in haar personeelsbeheer. “Alles wordt geregeld, dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken,” zegt ze. “Dat geeft me de ruimte mij te focussen op mijn zaak.”

"

Connexie is echt top. Als er iets is, hoef ik maar te bellen en ze staan voor me klaar.”   

- Monique, eigenaresse FFLO

Monique’s missie: Zelfvertrouwen inspireren, ondersteund door Connexie

Monique heeft een duidelijke visie voor de toekomst: het blijven inspireren van zelfvertrouwen bij vrouwen met een maatje meer. 

Om deze missie te vervullen, is Monique vastbesloten om FFLO te laten groeien in kwaliteit en haar bereik te vergroten. “Elke week verwelkomen we weer nieuwe klanten, en dat is superleuk,” zegt ze. “Ik wil groeien in de kwaliteit van mijn zaak, zodat ik een nog betere service kan bieden aan mijn klanten.” 

Gelukkig staat Monique er niet alleen voor. Connexie zorgt ervoor dat ze zich kan blijven concentreren op haar missie. “Connexie moet gewoon blijven doen wat ze nu doen. Als er iets is, klaarstaan voor de klant en het samen oplossen. Blijf communiceren en de lijnen kort houden. Dat is het belangrijkste en dat is ook waarom ik zo’n fan ben van Connexie.” 

Met Monique’s vastberadenheid en de ondersteuning van Connexie aan haar zijde, kijkt ze vol vertrouwen naar de toekomst van FFLO . Een toekomst waarin zelfvertrouwen centraal staat en Monique de ruimte krijgt zich volledig te kunnen focussen op het verwezenlijken van haar visie. 

0000