FAQ’s over payroll voor ondernemers

We krijgen dagelijks veel vragen van ondernemers over payroll. We begrijpen dit, want er komt veel kijken bij salarisverwerking en alle werkgeversverplichtingen. We hebben daarom de veelgestelde vragen van ondernemers over payroll voor je op een rijtje gezet in deze FAQ voor ondernemers.

Bekijk ook onze begrippenlijst.

 

FAQ’s over payroll voor ondernemers

Veelgestelde vragen van ondernemers

Wat is payroll?

Payroll is een dienst waarbij een externe partij, zoals Connexie, het juridisch werkgeverschap overneemt van een bedrijf. Dit houdt in dat de externe partij verantwoordelijk wordt voor de salarisadministratie, arbeidscontracten, verzekeringen en andere werkgeversverplichtingen. Dit biedt ondernemers meer gemak en zekerheid, terwijl ze nog steeds de dagelijkse leiding hebben over hun medewerkers. 

Met een professionele payroll partner zoals Connexie heb je de zekerheid dat alles rondom het dienstverband correct en juist geregeld is. Gewoon de zekerheid dat het klopt en dat ook voor de werknemer alles goed verzorgd is. Een geruststellende gedachte. Met geautomatiseerde processen bespaar je tijd en je hebt de zekerheid van correcte arbeidsvoorwaarden conform wet- en regelgeving. Je werkgeversrisico’s en kosten worden verlaagd. De kosten die je hebt vind je terug op een overzichtelijke factuur. Is jouw medewerker ziek? Dan kun je erop rekenen dat hij of zij gewoon wordt doorbetaald, zodat er rustig kan worden gewerkt aan herstel. 

Ook voor de werknemers zorgt payroll bij Connexie voor meer rust en zekerheid. De zekerheid dat alles goed geregeld is. De rust dat iedere werknemer altijd bij Connexie terecht kan met allen werk gerelateerde vragen. Want als alles goed geregeld is aan de achterkant, kunnen jouw medewerkers zich inzetten voor jouw bedrijf en werken aan hun carriére. Alle ruimte voor hun werkgeluk!

In veel situaties kan payroll inderdaad voordeliger zijn dan zelf medewerkers in dienst hebben. Hierbij moet je het vergelijken met verschillende factoren. De belangrijkste factoren voor veel ondernemers zijn de werkgeverrisico’s en de tijdsbesparing. Daarnaast profiteer je van diverse inkoopvoordelen vanwege onze schaalbaarheid.

Met payroll hoef je je niet meer bezig te houden met arbeidscontracten, salarisadministratie, werkgeverspremies, cao’s, wet- en regelgeving, en kosten en begeleiding bij ziekteverzuim. Wij worden juridisch gezien de werkgever en zorgen ervoor dat alles goed geregeld is. Wij dragen de risico’s, ook bij langdurig ziekteverzuim. De arbodienst en re-integratieplannen? Wij regelen alles!

Je betaalt bij ons een all-in tarief, waardoor je altijd precies weet waar je aan toe bent.

Je betaalt bij ons een all-in tarief, je weet dus altijd precies waar je aan toe bent.

Snel een indicatie van de payrollkosten? Vraag een calculatie aan.

Bij Connexie betaal je één vast tarief voor alle werkgeverskosten. Dit tarief omvat onder andere:

  • Arbeidscontracten
  • Brutoloon
  • Werkgeverspremies
  • Vakantiedagen en -toeslagen
  • Pensioen
  • Ziektekosten
  • Arbodienst
  • Juridische ondersteuning
  • Administratiekosten

Daarnaast maken we slimme koppelingen met jouw bestaande tools, zoals rooster- en planningstools, kassasystemen en financiële systemen. Meer weten over onze slimme connecties? Bezoek onze API Connecties-pagina.

Connexie werkt met een omrekentarief. De omrekenfactor is per uur en gebaseerd op het uurloon van je medewerkers. Het uurloon wordt vastgesteld op basis van alle wetgeving en de toepasselijke cao voor jouw onderneming.

Wil je snel een indicatie van de payrollkosten? Vraag dan een calculatie aan.

Ja, payroll is geschikt voor alle werknemers. Dit wil niet zeggen dat je alle werknemers op de payroll moet zetten. Dat is situatieafhankelijk, dus onze adviseurs kijken graag met je mee naar de juiste aanpak.

Samen kunnen we hier snel mee starten. Na al een paar dagen kunnen jouw medewerkers mee op de eerste salarisstrook. Snel en vrijblijvend even babbelen? Neem gerust contact op! 

Op maandag of dinsdag kun je jouw gewerkte uren van de week daarvoor doorgeven aan Connexie.

Iedere dinsdag verwerken wij alle ontvangen uren van de opdrachtgevers. Werknemers ontvangen daarmee hun salaris wekelijks op dinsdag. Een werknemer mag bij Connexie zelf kiezen voor een andere betaaltermijn. Die keuze heeft voor jou als ondernemer geen invloed.

Als ondernemer bepaal je zelf de hoogte van het salaris. Connexie help je daarnaast door aan te geven waar het loon aan moet voldoen volgens de meest actuele wet- en regelgeving en cao. Zo snijd je jezelf niet in de vingers bij het verlonen van je medewerkers!

Wij maken graag de connectie met jouw roosterpakket. Daar zijn we heel erg goed in. We hebben koppelingen met bijna alle roosterpakketten. Hiermee komen gewerkte uren direct bij Connexie binnen. Je hoeft dus handmatig geen uren meer in te voeren. Wel zo makkelijk. Neem contact op of kijk hier voor meer informatie.

Wij maken graag de connectie met jouw financiële pakket. Dat hoef je zelf niet te doen. We zorgen ervoor dat facturen direct op de juiste plaats en met de juiste codes kan worden ingelezen. Handmatig overtypen is niet meer nodig.

Wij helpen je medewerkers graag met al hun vragen! Natuurlijk zorgen we voor heldere en duidelijke informatie op Mijn Connexie en op de app van de medewerkers. Daarnaast kunnen alle medewerkers altijd bij Connexie terecht met vragen. Dit kan per telefoon, e-mail, chat of app. Gewoon direct en duidelijk antwoord, zo snel als maar kan.

Connexie heeft een eigen afdeling Ziekteverzuim met diverse Casemanagers Verzuim met meerdere jaren ervaring. Wij nemen de ziekmelding aan en zorgen voor de juiste begeleiding. Daarnaast zorgen we dat jouw werknemer tijdig de juiste medische zorg krijgt. Natuurlijk alles binnen de wet- en regelgeving zoals vastgelegd in de wet Poortwachter. Hiermee zorgen dat de werknemer zo snel mogelijk weer inzetbaar is. Goede zorg voor de werknemer en snelle inzetbaarheid voor de planning van jouw onderneming.

Voor alle werknemers gelden dezelfde arbeidsvoorwaarden. Wij passen de cao volledig toe die voor de onderneming van toepassing is. Natuurlijk zorgen we ook voor het pensioen wanneer van toepassing. Gewoon helemaal dezelfde voorwaarden.

0000